De Historie van de Beerse Bakker

In 1926 werd aan de Willibrordstraat in Middelbeers door familie Den Ouden een bakkerij met kruideniers winkel geopend. In deze tijd werd het brood nog gebakken in een takkenoven beter bekend als de musterd oven, het brood werd veelal op de fiets of met paard en wagen rondgebracht. In de winkel werden nog kruidenierswaren verkocht, van losse vermicelli tot kachelpoets de familie den ouden had alles in huis..In 1956 werd het bedrijf overgenomen door zoon J. Den Ouden. Jan plaatste een olie gestookte tunneloven waar hij iedere dag zijn verse producten in kon bakken. Ook werd de bakfiets ingeruild voor een bestelwagen waar Jan samen met zijn broer Frans het brood in bezorgde.


Op tien jarige leeftijd ging Ton Bressers op woensdagmiddag en zaterdag als hulpje mee brood bezorgen en werken bij J den Ouden, op latere leeftijd koos Ton voor de bakkers opleiding om op 16 jarige leeftijd in vast dienstverband te gaan werken bij de familie Den Ouden. Op 26 jarige leeftijd kwam voor Ton de mogelijkheid om het bedrijf over te nemen samen met zijn vrouw Annie. De winkel werd omgetoverd tot een echte bakkerswinkel, de kruidenierswaren werden uit het assortiment gehaald en Ton en Annie gingen zich geheel richten op de verkoop van brood en banket.

Nog steeds bakken ze bij de Beerse Bakker iedere dag op ambachtelijke wijze hun producten ondersteund door moderne technieken. Inmiddels is zoon Gidion en dochter Vivian samen met hun partners toegetreden om zo over een tijdje de deegroller over te nemen. Inmiddels is de bakkerij met 3 winkels uitgebreidt te Veldhoven en Diessen. Die onder dezelfde naam de ambachtelijke producten verspreiden.