Waarom glutenvrije producten van Van Gils in onze ambachtelijke bakkerswinkel?
Er gaan heel wat maatregelen aan vooraf om als tarwe bakker glutenvrije producten veilig te kunnen maken (aparte bakkerij met alle voorzieningen, gescheiden van de tarwe-bakkerij). Door de producten van bakker Van Gils aan ons assortiment toe te voegen bieden wij een gegarandeerd veilig assortiment glutenvrije producten aan onze klanten. Het assortiment bestaat uit diverse soorten brood: Witbrood, lichtbruinbrood, licht zonnepitbrood en donker meergranenbrood. Daarnaast zijn er ook allerlei kleinbrood artikelen zoals peperkoek, muffins, eierkoeken, worstenbroodjes, appeltaartjes, diverse koekjes en natuurlijk seizoenartikelen zoals amandelstaven en roomboterstollen. Omdat wij de veiligheid van deze glutenvrije artikelen willen waarborgen en geen kruisbesmetting wensen met tarweproducten, zal de opvallende verpakking met logo van Bakkerij van Gils goed zichtbaar zijn. Heeft u vragen of speciale (product) wensen? Laat het dan weten aan één van de winkelmedewerkers.
Wie zijn Léon en Yvonne van Gils?
Ons verhaal begint als wij bijna 20 jaar geleden een bakkerij overnemen
in een dorp in Brabant.
Léon is van kinds af aan gepassioneerd van het bakkersvak en heeft alle brood en banket diploma’s op zak.

Ons glutenvrij assortiment
We hebben een klein assortiment standaard in de winkel. Overige producten zijn alleen verkrijgbaar op bestelling. Voor maandag bestel is donderdag ophalen. Tijdens feestdagen hebben wij een uitgebreider assortiment vraag er na bij onze winkelmedewerkers.

Ons standaard assortiment is:
- Witbrood
- Bruinbrood
- Meergranenbrood
- Krentenbrood
- Worstenbrood (per 2 verpakt)
- Eierkoeken (per 4 verpakt)
- Oogappeltjes (per 2 verpakt)
- Gevulde koeken (per 2 verpakt)
Wat is Coeliakie?
Ik (Yvonne) werd begin 2013 ziek en had geen goede bloedwaarden. Na een aantal onderzoeken werden de diagnose Coeliakie gegeven. De dunne darm was erg beschadigd door gluten (eiwit in tarwe, rogge, gerst en speltgranen) en wanneer je deze niet meer eet dan herstelt de darm zich weer. Dat betekent je verdere leven een streng glutenvrij dieet en dat zelfs een zeer kleine hoeveelheid gluten de darm al beschadigd. Gluten zit in brood, cracker, pizza, pasta, paneermeel, koek, cake en taart. Het zit ook verstopt in producten waar je het niet direct in verwacht, bijv., in soepen (bindmiddel, vermicelli of vlees), sauzen, snoepjes, ijssoorten en bier. Als bakkersvrouw komt dat nogal haar aan: nooit meer je zelfbereide verse brood en lekkernijen eten!

De periode na de diagnose was moeilijk, totdat mijn man zei dat ik ook lekker vers brood moet kunnen blijven eten en dat mijn dagelijkse eierkoek er weer zou komen! Super fanatiek ging hij aan het werk: thuis in onze keuken. En na heel wat mislukkingen en veel proeverijen genoot ik weer van onze eigen producten: glutenvrij, ambachtelijke en heerlijke van smaak! Meer mensen moeten hiervan genieten dacht ik en inmiddels verkopen we dagelijks een gevarieerd assortiment glutenvrije producten, ambachtelijk en met liefde gemaakt, door mijn man!

Winkel Middelbeers


De Beerse Bakker
Willibrordstraat 5
5091CC Middelbeers
013-5142569
info@debeersebakker.nl

Winkel Veldhoven


Veldhovens Broodhuys
Kromstraat 23
5504 BA Veldhoven
Tel: 040 298 7493
info@debeersebakker.nl
't is lekker het komt van d'n Beerse bekker!
info@debeersebakker.nl © 2016 - 2022 Copyright Broodhuys De Beerse Bakker in Middelbeers