Historie van Broodhuys de Beerse Bakker 

In 1926 werd aan de Willibrordstraat in Middelbeers door familie Den Ouden een bakkerij met kruideniers winkel geopend. In deze tijd werd het brood nog gebakken in een takkenoven beter bekend als de musterd oven, het brood werd veelal op de fiets of met paard en wagen rondgebracht. In de winkel werden nog kruidenierswaren verkocht, van losse vermicelli tot kachelpoets de familie den ouden had alles in huis. 

In 1956 werd het bedrijf overgenomen door zoon J. Den Ouden. Jan plaatste een olie gestookte tunneloven waar hij iedere dag zijn verse producten in kon bakken. Ook werd de bakfiets ingeruild voor een bestelwagen waar
Jan samen met zijn broer Frans het brood in bezorgde.
Op tien jarige leeftijd ging Ton Bressers op woensdagmiddag en zaterdag als hulpje mee brood bezorgen en werken bij J den Ouden, op latere leeftijd koos Ton voor de bakkers opleiding om op 16 jarige leeftijd in vast dienstverband te gaan werken bij de familie Den Ouden. Op 26 jarige leeftijd kwam voor Ton de mogelijkheid om het bedrijf over te nemen samen met zijn vrouw Annie. De winkel werd omgetoverd tot een echte bakkerswinkel, de kruidenierswaren werden uit het assortiment gehaald en Ton en Annie gingen zich geheel richten op de verkoop van brood en banket.Nog steeds bakken ze bij de Beerse Bakker iedere dag op ambachtelijke wijze hun producten ondersteund door moderne technieken. Inmiddels is zoon Gidion en dochter Vivian toegetreden om zo over een aantal jaren de deegroller over te nemen. Inmiddels is de bakkerij met 3 winkels uitgebreidt te Eindhoven en Veldhoven. Die onder de naam 't Gestelsbroodhuys onze bakkers produkten in Eindhoven en omgeving verspreiden.

Winkel Middelbeers


De Beerse Bakker
Willibrordstraat 5
5091CC Middelbeers
013-5142569
info@debeersebakker.nl

Winkel Veldhoven


Veldhovens Broodhuys
Kromstraat 23
5504 BA Veldhoven
Tel: 040 298 7493
info@debeersebakker.nl
't is lekker het komt van d'n Beerse bekker!
info@debeersebakker.nl © 2016 - 2022 Copyright Broodhuys De Beerse Bakker in Middelbeers